Publisert 03.10.2018

 

STOLT SAMARBEIDSPARTNER


Vinner av prisen Årets Bedrift 2018 er K. Lund AS


Under Manifestasjon2018 arrangert av Næringsforeningen, vant vår samarbeidspartner, K. Lund, prisen Årets Bedrift 2018. K. Lund  tilbyr en rekke gode rabatter for våre medlemmer, og er i tillegg med i konseptet Team Oppussing. 


Prisen blir delt ut under middagen på NiTs store næringslivkonferanse Manifestasjon 2018 torsdag 27. september på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. I pressemeldingen fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen lå følgende begrunnelse fra Juryen:


Juryens begrunnelse


Vinneren av Årets Bedrift 2018 er et meget godt eksempel på en virksomhet som kan vise til gode resultater og soliditet gjennom mange år og som har bidratt til å skape arbeidsplasser i regionen. K. Lund er en tradisjonsrik bedrift som siden etableringen i 1874 har drevet med samme type virksomhet, noe ikke mange bedrifter kan vise til i dag – de fleste bedrifter som har eksistert i så mange år har gjerne skiftet både virksomhetsområde og navn en eller flere ganger opp gjennom årene. 

K. Lund ble etablert som et rørleggerforetak i Trondheim i 1874, og har fortsatt dette som sin hovedgeskjeft. Men selv om virksomhetsområdet har vært det samme i 144 år, har de hele tiden tilpasset seg nye byggemetoder, standarder, produkter og teknologi. De har rundt 5.000 serviceoppdrag i året og mange faste kunder, i tillegg til at de er engasjert i en rekke store byggeprosjekter. I tillegg til tradisjonelle rørleggertjenester driver de med høytrykksspyling, TV-kontroll, sertifisert sveising, m.m. De har to datterselskaper i Trondheim, ett i Steinkjer og ett på Stjørdal.

Med verdiene solid, synlig og stolt, kan K. Lund vise til meget høy kundetilfredshet (84,7 prosent, som er på høyde med Flytoget og finn.no) og svært høy kjennskap i markedet. Fjorårets markedsanalyse viser blant annet at 84 prosent av alle over 20 år i Trondheim har hørt om K. Lund.

Juryen legger vekt på at K. Lund-konsernets omsetning og resultat har hatt en positiv utvikling gjennom mange år. Omsetningen i 2017 var 281,4 millioner kroner, en vekst på 16,6 prosent siden 2014. Også resultatet har økt i samme periode og endte på +18,8 millioner kroner i 2017.  

Morselskapet K. Lund har i dag 109 ansatte, hvorav 11 lærlinger. 

K. Lund er godkjent opplæringsbedrift, og de er svært opptatt av å ta inn lærlinger. Dette er en viktig del av deres samfunnsansvar, og noe juryen har vektlagt. K. Lund var den første bedriften i Norge som inngikk en skriftlig lærlingekontrakt i 1908 – de kan altså vise til hele 110 år med skriftlige lærekontrakter. Videre kan det nevnes at den av dagens medarbeidere som har jobbet lengst i K. Lund ble ansatt som lærling i september 1979. K. Lund har også 4. generasjon rørleggere ansatt i bedriften i dag.

K. Lund er en betydelig næringsaktør i Trondheimsregionen med lokal forankring både gjennom eierskap og hovedkontor i Trondheim.
 
K. Lund er en meget verdig vinner av prisen Årets Bedrift 2018!

Prisen er et kunstverk, en plakett og en sjekk på 50.000 kroner som K. Lund ønsker å gi til Norsk Luftambulanse.

 

Pressemelding Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Trondheim, 27.09.2018


 

Publisert 03.10.2018