Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Trivsel på Voll studentby

Tekst og foto Verena Døsvik REDE nr. 2 2019  

STUDENT

Trivsel på VOLL Studentby

Perfekt beliggenhet, og et flott jentekollektiv. Synne Weltzien stortrives med hybellivet på Voll.


Hun viste lite om hybelmarkedet i Trondheim da hun kom til byen for å studere. Etter et nettsøk, fant imidlertid Synne Weltzien ledige hybler på Voll studentby.


- Jeg hadde ikke lyst til å leie på det private markedet. Da jeg fant et ledig kollektiv her på Voll, slo jeg til med en gang. Det ligger nært Dragvoll og passer veldig bra i forhold til studiene.

 


SYNNE WELTZIEN trives veldig godt med å bo i kollektiv med tre andre jenter på Voll studentby. - Vi har alt vi trenger her, og Dragvoll er bare minutter unna.

 

Sosialt studentliv

Synne har bodd i Trondheim i to år, og synes absolutt byen innfrir som studentby.

- Trondheim har noe å by på for alle, i alle fall for studenter. Du finner lett folk med felles interesser, og det er ikke grenser for hva du kan fylle fritiden med, forteller Synne.

Selv har hun vært med og regissert Psykologirevyen, en revy studentene jobber med fra høst til februar.


- Det er et frivillig verv, hvor du legger ned mye arbeid. Men du blir kjent med andre studenter, og det gjelder å være aktiv. Det er mye frivillig ånd i studentmiljøet i Trondheim.

Jentekollektiv

Det var egentlig tilfeldig at Synne havnet i et jentekollektiv, men hun er veldig glad for det i dag.


- Jeg tenker at det fort kan bli ensomt å være student hvis du ikke kjenner noen, eller ikke deltar på studentaktiviteter. Jeg studerer psykologi, hvor det er forelesninger med 200 studenter. Folk kommer og går som de vil, og det er ikke lett å bli kjent med noen på selve studiet. Det er heller ikke alle som er komfortable med å være på hele tiden, og da er det ikke alltid man finner venner, sier Synne.

Selv bor Synne sammen med tre andre jenter i kollektivet på Voll. De deler kjøkken og bad, og det fungerer veldig godt. Det er en inngang til nye vennskap, i følge Synne.


- Vi lager mat sammen i helgene, og er enige om hvordan vi fordeler kostnader. Alle fire klikket, og vi har mange koselige stunder i fellesarealet. Jeg flyttet jo til Trondheim uten å kjenne noen, men har vært heldig, sier Synne.


Det finnes både hybler, hybelleiligheter og kollektiv på Voll studentby. Kollektivene er både for 2, 4, 7, 8 og 14 personer, og det finnes også leiligheter for de som ønsker å flytte sammen med en venn eller kjæreste, eller ønsker å bo alene.


- Du må finne noe som passer for deg. Det er veldig kjekt å bo i studentby, hvor du møter folk i korridorene og utenfor, samtidig som du kan trekke deg tilbake hvis du ønsker det.

 


Du blir lett kjent med folk når du bor i kollektiv, enten det er de du bor sammen med, eller folk du møter i gangen, sier Synne.

 

Medlemsfordel

Synne er ikke medlem av et boligbyggelag, men var heldig å finne en ledig hybel på Voll studentby.

Som medlem har du fortrinnsrett på leie av hybel ved Voll studentby og kommer foran andre i køen hvis det er rift om hyblene. Gjennom storbysamarbeidet har du denne fortrinnsretten også i andre byer, som Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Bodø.


Synne har fortsatt to år igjen av studiene og har ingen planer om å flytte fra studentbyen.


- Jeg trives veldig godt her. Det er fem minutter med buss til Dragvoll, og alt av butikker i nærområdet. Det å bo på hybel er en fin inngangsport til å bo alene senere i livet, tenker jeg. Du lærer deg å ta ansvar for deg selv og egen økonomi.

På spørsmål om hun blir i Trondheim etter studiene, svarer Synne at hun sikkert kommer til å flytte hjem til Måløy i Sogn og Fjordane. Hun savner sjøen og familien.


Bli TOBB-medlem i dag og få tilgang på over 90 000 boliger i store deler av landet.