Lillebyen Leie-før-eie

Lillebyleiligheten
Pris 2 000 000 3 000 000
Størrelse 28–50 m2
Soverom 1–2

Lillebyen Borettslag i Lillebyleiligheten

Formålet med Leie-før-Eie er at TOBB medlemmer som per i dag mangler tilstrekkelig egenkapital og ikke har eid bolig før skal komme i posisjon til å kjøpe egen bolig. Leie-før-Eie er forbeholdt medlemmer i TOBB. Er du ikke allerede medlem, kan du melde deg inn her.

Ønsker du informasjon  når det dukker opp noe, anbefaler vi å melde interesse her. Da holder vi deg oppdatert.

Det er nå to ledige leiligheter på Lillebyen

Leilighet H1-309
:  2-roms på 43 kvm
Leiepris: 11 250,-
Kjøpspris: 2 682 000,-
1 soverom og 10 kvm balkong.
Overtakelse medio desember 2018 (mulighet for å flytte inn tidligere om ønskelig).
Søknadsfrist 23. september 

Leilighet H1-107:  3-roms på 50 kvm
Leiepris: 12 000,-
Kjøpspris: 2 901 000,- 
2 soverom og 11,5 kvm balkong.
Overtakelse medio november 2018
Søknadsfrist 30. september

 
Dette er resalg av leiligheter som allerede er benyttet, slik at kjøper tar over denne avtalen som allerede er påbegynt. Leilighetene var ferdigstilt juni 2017.  Den som overtar leiligheten tar derfor over leieforholdet som ble inngått i juni 2017, der man får en rett (men ingen plikt) til å kjøpe boligen i tidsperioden 2020 - 2022.  Evt verdistigning fra 4 kvartal 2016 tilfaller derfor også ny leietaker/kjøper.

 

SØK HER
  • 51 leiligheter

    Organisert som et borettslag

  • Husleie på markedsnivå for nye leiligheter
  • Har du spørsmål om leilighetene eller leie-før-eie modellen? Ta kontakt her leiebolig@tobb.no

Prosjektinformasjon

JOBB DEG OPP EGENKAPITAL VED Å LEIE


Leie før eie modellen gir TOBB medlemmer mulighet til å jobbe seg opp egenkapital nok til å komme seg inn på boligmarkedet. 
Har du ikke tilstrekkelig egenkapital for boligkjøp er du i målgruppen for denne boligmodellen. Her kan du leie en bolig i mellom 3 og 5 år, før du kan kjøpe den*. Prisen du kan kjøpe leiligheten for settes når du begynner din leieperiode. Dersom prisøkningen fortsetter å stige, er prisøkningen med på å skaffe deg som leietaker egenkapital. Dersom boligprisen stiger så mye at markedsverdien på boligen stiger mer enn 15 prosent under leieperioden, må kjøper betale økningen over egenkapitalkravet. 

I bunn og grunn kan du si at vi gir bort verdistigningen inntil egenkapitalkravet.

Det vil bli en søknadsprosess hvor visse krav må fylles opp før en eventuelt kan leie og kjøpe i  et leie før eie prosjekt. Dersom det er flere som ønsker samme bolig vil den med lengst TOBB ansiennitet komme først i køen. Er du ikke medlem kan det være lurt  melde seg inn allerede nå!

En bank vil også være involvert i prosessen for å sørge for at en kjøper skal kunne klare å betjene kostnadene fremover. Her vil det også bli tilbudt økonomisk rådgivning i leieperioden. Dette for å sikre at kjøper skal få en best mulig inngang på boligmarkedet. 

*Det vil være mulig å kjøpe leilighet før det er gått 3 år i enkelte tilfeller. Siden dette er et resalg vil den overtar leiligheten ta over leieforholdet som ble inngått i juni 2017.  Det er derfor mulighet for å kjøpe ut leiligheten allerede om 2 år, og senest 4 år. 

Vi gleder oss veldig til å hjelpe mange unge inn på boligmarkedet.