iTOBB nr 2 • Juli 2017 - Tekst og foto: Anne Lise Aakervik

 

TOBB arrangerer forskjellige kurs for styremedlemmene. Hittil har dette vært fysiske kurs, men nå prøver de også ut filmer med stor suksess.

– Det viser seg at det ikke er like populært å dra på kurs på ettermiddag eller kveld, sier kurs- ansvarlig Hilde Ravlo, som er forvaltningskonsulent i TOBB.

 – Mange har ikke tid på ettermiddagene og vi har mange boligselskap som ligger et godt stykke unna Trondheim, og da er det ikke like aktuelt å dra på kurs en kveld. Derfor har vi sett at vi må jobbe på flere flater og endre litt på tilbudet. I motsetning til hva vi trodde er det flere som ønsker kurs på dagtid – det ser ut til å være enklere å komme fra da. Vi tester derfor ut interessen med et heldagskurs i løpet av høsten, også har vi begynt å lage videosnutter om enkelte problemstillinger som vi vet folk plages med, og legger de ut på YouTube. Slik kan de selv gå inn og se på når de ønsker det, og de slipper å reise noe sted.

Første forsøk var om nyheter i styreportalen. Skjermbildet fra styreportalen spilles inn med kommentarer om hva man gjør. Deretter sendes det en lenke til styrene slik at de kan se den når det passer.
– Da vi lot folk velge om de ville komme på kurs eller å se en video om det samme på YouTube var det 100 stykker som valgte å få link til videoen. Dette viser at mange synes det er greit å få en link de selv kan klikke seg inn på når de har behov. Vi lager også styreportalkurs på samme måte og vi tenker at det er viktig for oss å spre oss ut over på mange flater slik at flest mulig får tilgang til kunnskapen vi tilbyr.

 

Videosnutter med konkrete problemstillinger har blitt en ny kanal for TOBB. Disse legges ut på YouTube, og er tilgjengelig når man har tid til å se. Her fra filmen om nyheter i styreportalen. Hilde Ravlo sier at tilbakemeldingene fra de som er invitert til å se filmene er gode. Mange har lastet de ned og vi kommer til å fortsette med flere problemstillinger.


God læring

Styreleder for Solvegen A borettslag i Stjørdal, Otto B. Hansson, og Mabel Dalhaug Pettersen som er styreleder for Ringve Park III i Trondheim, er to av de 100 som begge har klikket seg inn på linken med filmene. Og de er begge godt fornøyde.
– Jeg synes filmen om bruk av styreportalen var veldig god og informativ, sier Hansson.  – Den var lett å følge og jeg er skikkelig godt fornøyd med både TOBB og filmen.

Hansson deltar gjerne på kurs også, da han synes det er fint å møte andre styreledere og -medlemmer.
– Det er jo ikke alltid det passer å dra på kurs. Fordelen med en film er at jeg kan sette meg ned i ro og mak når jeg har tid og ta undervisningen når jeg selv ønsker det. Jeg vil gjerne ha flere slike filmer.
Otto Hansson har vært styreleder i ett år og i løpet av den tiden har han vært i kontakt med TOBB både via telefon, e-post og gjennom styreportalen. – Jeg synes det er en veldig profe- sjonell organisasjon, og de som jobber her forsøker hele tiden å gjøre tingene bedre for styrene. Uten styreportalen tror jeg ikke at jeg hadde vært styreleder. Den er et godt redskap som er både enkel og informativ. Jeg logget meg på uten opplæring, og det gikk veldig bra.  

Høy standard

Mabel Dalhaug Pettersen er også veldig positiv til filmene hun kan se via YouTube. Som regnskapsfører er hun vant til å bruke nettkurs for å oppdatere seg, og videoen fra TOBB er en av de bedre av det hun har sett. – Jeg synes rett og slett den er kjempegod. Den var informativ, presentasjonen er klar og tydelig og forståelig. Tempoet er passe slik at man rekker å følge med. Nå føler jeg meg trygg på å ta i bruk styreportalen og skal lære resten av styret det også. Men uten dette kurset hadde jeg nok kviet meg for å starte opp. Nå ser jeg styreportalen i seg selv som et veldig godt verktøy som også resten av styret må bruke.

– Jeg hadde glemt invitasjonen, og da jeg fikk en påminnelse på e-post gikk jeg inn for å se. Det er jeg kjempeglad for.  Jeg ser gjerne flere filmer fra TOBB som er relevant for min styre- hverdag - som for eksempel om Totalforsikring eller andre gode tips.

På riktig kurs
Hilde Ravlo er glad for tilbakemeldingene.
– Det betyr at vi gjør noe riktig. Hun gleder seg til utprøving av flere nye læringsplattformer. Hun forteller at NBBL har utviklet mikrokurs som TOBB nå tilbyr til sine kunder. Dette er et introduksjonskurs til styrearbeid. Det dekker grunnleggende lover og regler, samt mer kon- krete problemstillinger som f.eks. håndtering av klagesaker. TOBB sender i disse dager ut første serie med disse kursene til styrene for sameier og velforeninger. Tilsvarende kurs for borettslag og boligaksjeselskaper kommer i august.
– Det er spennende å prøve ut nye måter å nå kundene våre med kurs og informasjon. Vi er også veldig åpne for innspill og tilbakemeldinger. Det tar vi med oss når vi planlegger neste runde, avslutter Hilde Ravlo.