iTOBB nr 4 • Desember 2016 - Tekst og foto: Anne Lise Aakervik

 

Felles trimrom, takterrasse og to ekstra soverom til gjester. En stor fellesstue til arrangement og en beliggenhet midt i smørøyet i Levanger sentrum. Dette var noen av egenskapene som ga Sameiet Elvestien Seniorboliger prisen for årets borettslag.

 

ITOBB hadde en grundig presentasjon av borettslaget i nummer 2 i år.  Et tilrettelagt bomiljø med både heis og parkeringskjeller i tillegg til de andre nevnte kvalitetene skal gjøre det mulig å bo her også når man blir skrøpelig til beins og kanskje litt ensom. Her kan man møtes i fellesstua og skape noe sammen, uten å tråkke ned dørstokkene til hverandre.  De 10 leilighetene sto ferdig i 2011.

Disse kvalitetene har nok juryen fått med seg, og styreleder Gunn Hellan sier at det var uventet å få en slik pris, men svært hyggelig. Ideen til denne profilen var det det Ivar Risberg som hadde.

– Jeg så et program på TV om et dansk prosjekt der en rekke pensjonister gikk sammen og bygde et felles leilighetskompleks med en rekke fellesarealer som gjorde at miljøet ble både sosialt og bra. Dette tente jeg på og startet etter hvert å se meg om etter tomteområder. Risberg fikk kontakt med både tomteeier og utbygger, og slik begynte ballen å rulle og i 2011 sto bygget ferdig. Da hadde flere av dagens beboere vært med gjennom store deler av prosessen, og kommet med innspill til løsninger.

– De fleste av beboerne solgte eneboligen da de flyttet inn i Elvestien, og har aldri bodd i blokk før. Men felles for oss alle er nok ønsket om ikke å ha ansvar for store uteområder og store hus. I tillegg til et sted tilpasset alderdommen, sier styreleder Hellan.

Det har de fått i Elvestien Seniorboliger. Her kan de dyrke det gode liv, med kort vei til det meste. Plena klipper vaktmesteren, og beliggenheten og utformingen av huset gir muligheter til både fellesskap og aktiviteter tilpasset folk gjennom flere faser av livet.

Juryens begrunnelse:
«En tanke om hvordan den perfekte og mest optimale boligen for seniorer skulle være - og som gikk i oppfyllelse» er et utsagn som er svært passende for Sameiet Elvestien Seniorboliger.

I tillegg til en kjempeflott tomt i sentrum, har god planlegging fra beboere og utbygger fra starten av gitt de et fantastisk hjem som er meget godt tilrettelagt. Praktiske boliger med romslige fellesarealer med tanke på egen helse og bomiljø. Trimrommet er jevnlig i bruk, og er for noen også en fin møtearena.

En romslig fellesstue med felles avis er populært - og i tillegg 2 gjesterom som besøkende kan benytte.

De har fast tradisjon med eget julebord, og det arrangeres hyggekvelder på sparket - med enkel beverting. Tillater været det flyttes de opp på felles takterrasse med utsikt over vakre Nord-Trøndelag.

 

 

 

Gunn Hellan er styreleder i seniorsameiet Elvestien i Levanger. Vi har et tilrettelagt bomiljø slik at det skal gå an å bo her lenge. Vi er overrasket, men glade for prisen. Sameiet Elvestien Seniorboliger ligger like ved Levangerelva og en kort spasertur fra sentrum. Ivar Risberg er godt fornøyd med sameiets uteområde og beplantning. Trimrommet er flittig i bruk i Elvestien. Her er det styreleder Gunn Hellan og beboer Hans P. Hansen som viser styrke.